03 lut Date 3 lutego 2021 Categories Aktualności, Dieta Zdrowy ferment w diecie Orientalne kombucza, kimchi, a także zwykła kapusta kiszona, ogórki czy kefir, to fermentowana
28 kwi Date 28 kwietnia 2020 Categories Aktualności, Dieta Interakcje leków z żywnością, czy warto je sprawdzać? W ostatnich latach obserwuje się stały wzrost konsumpcji leków. Jednak wiedza, na temat
28 kwi Date 28 kwietnia 2020 Categories Aktualności, Dieta O alkoholu i chorobach serca po raz kolejny Napoje alkoholowe od starożytności używane były do celów medycznych. Hipokrates zalecał
30 mar Date 30 marca 2020 Categories Aktualności, Dieta Stanowisko Polskiego Towarzystwa Dietetyki odnośnie żywienia w zapobieganiu i leczeniu COVID-19 W ostatnim czasie pojawiło się wiele niesprawdzonych informacji o skuteczności określonych
24 mar Date 24 marca 2020 Categories Aktualności, Dieta Suplementy – co warto o nich wiedzieć? W ostatnich latach gwałtownie rośnie zainteresowanie suplementami diety. Składniki odżywcze
23 mar Date 23 marca 2020 Categories Aktualności, Dieta Indeks glikemiczny i ładunek glikemiczny – czym się różnią? Indeks glikemiczny (IG) i ładunek glikemiczny (ŁG) określają, jak poszczególne produkty
22 mar Date 22 marca 2020 Categories Aktualności, Dieta Jakich witamin najbardziej potrzebuje Twoje serce? Organizm człowieka nie potrafi syntetyzować niektórych składników odżywczych, w tym
25 lut Date 25 lutego 2020 Categories Aktualności, Dieta Spragnione serce – Woda dla serca Dbasz o zbilansowaną dietę i starasz się regularnie ćwiczyć? Świetnie! Ale pamiętaj o piciu
23 lut Date 23 lutego 2020 Categories Aktualności, Dieta Warzywa i owoce – źródłem zdrowia Warzywa i owoce są niezbędne dla zdrowia, ponieważ dostarczają organizmowi witamin, błonnika
18 lut Date 18 lutego 2020 Categories Aktualności, Dieta Najczęstsze błędy żywieniowe – część 2 Racje pokarmowe dorosłych Polaków są niezbilansowane pod względem zawartości tłuszczów,